Food For Thought


Hieronder volgt een tabel met titels van boeken of links naar sites voor verdere studie. Links in het blauw.

Site of titel van boek Site owner of schrijver Korte beschrijving
Algorand Algorand home page Startpunt voor degene die geïnteresseerd is in Algorand. Een must voor degene die geïnteresseerd is in het Blockchain Trilemma.
Bitcoin White Paper Satoshi Nakamoto De beroemde Bitcoin white paper uit 2008 die het blockchain tijdperk inluidde. De Bitcoin blockchain wordt wel eens Blockchain versie 1.0 genoemd.
Boek: Mastering Bitcoin Andreas Antonopoulos Het absolute standaardwerk. Het boek beschrijft goed hoe de Bitcoin blockchain werkt. Met name wordt veel aandacht geschonken aan mining, cryptografie en hoe het Double-spending probleem wordt opgelost.
Blockchain demo Anders Brownworth Deze video geeft een zeer heldere uitleg over hoe en waarom transacties immutable zijn. Mocht je niet begrijpen hoe dit allemaal werkt, hier is je kans om het te doorgronden.
Ethereum White Paper Vitalik Buterin Ethereum white paper die de tweede generatie Blockchains inluidde. Blockchains die het mogelijk maken om smart contracts en distributed applications te implementeren. De Ethereum blockchain wordt wel eens Blockchain versie 2.0 genoemd.
Ethereum Officiële site van Ethereum Deze site is zowel voor beginners als developers.
Hyperledger Fabric Linux Foundation/IBM Uitleg en instap document voor de Hyperledger Fabric. Tutorials worden soms als video geleverd.
Hyperledger Cursus Linux Foundation/IBM Cursus over Hyperledger. Deze cursus is gratis, tenzij je een certifikaat wilt hebben. Deze cursus is zowel voor beginners als techneuten en geeft ook een goed overzicht van de verschillende blockchain/DLT technologiëen en is zeer aan te raden.
IOTA Officiële site van IOTA Deze site is voornamelijk voor developers en techneuten. IOTA wordt wel de derde generatie DLT genoemd; IOTA maakt gebruik van de Tangle en is geen blockchain per se.
SecurityIntelligence SecurityIntelligence site Hier wordt een overzicht gegeven van waar zoal op gelet dient te worden wanneer orgisaties met elkaar interacten. Site wordt onderhouden door IBM.